Eveniment

Mica Germanie din România: Satul în care şcoala are lift şi dotări de ultimă generaţie

Mica Germanie din România: Satul în care şcoala are...

Autor: Gândul

16.04.2016, 18:10 28385

O comunitate de şvabi dă dovadă de o seriozitate extraordinară, transformând localitatea în care trăiesc într-un model de dezvoltare rurală greu de urmat. Cu ajutorul fondurilor comunitare, aceştia au reuşit să transforme un simplu sat într-un orăşel cochet de provincie, cu şcoală modernă, zonă de agrement pentru întreaga familie, cămin pentru bătrâni şi singurul parc industrial acreditat din judeţ.

Imagini incredibile cu viaţa copiilor bogaţi din Dubai. Galerie FOTO

Cele şase alimente pe care trebuie să le evitaţi cu orice preţ. Galerie FOTO

Localitatea Petreşti, aflată la 11 kilometri de municipiul Carei, este una cu totul atipică pentru mediul rural românesc, autorităţile realizând proiecte care ţin mai degrabă de occident decât de estul Europei, cu atât mai puţin de o localitate de ”la ţară”.  Apă şi canalizare există de câţiva ani, iar curăţenia este la ordinea zilei, la fel ca şi salvgardarea tradiţiilor şvăbeşti aşa că autorităţile au gândit proiecte de dezvoltare la care alte comunităţi abia îndrăznesc să spere.
 
Şcoala din Petreşti a fost renovată şi modernizată, dotată cu teren de fotbal şi în interior, iar utilităţile pot fi comparate cu uşurinţă chiar şi cu cele din unităţi de învăţământ din marile oraşe ale ţării.

“Avem dotări de ultimă generaţie, de la table inteligente la calculatoare şi bineînţeles lift pentru că avem copii cu dizabilităţi şi trebuie să venim în sprijinul lor,” a declarat primarul Otto Marchiş.

Pentru tineri şi copii, dar mai ales pentru a cultiva spiritul comunităţii, autorităţile locale au amenajat, pe o suprafaţă de şapte hectare, o zonă de agrement dedicată familiilor. A fost realizat un ponton, un lac de pescuit, un centru de distracţie cu pistă de bowling şi masă de tenis, un loc de joacă, minigolf, teren de tenis pe zgură şi amfiteatru în aer liber.

 
Vedeţi mai multe pe Gândul
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO