ZF Transilvania

Microîntreprinderile din regiunea centru au accesat fonduri UE în valoare de 75,5 mil. euro pentru investiţii în echipamente şi tehnologie

Microîntreprinderile din regiunea centru au accesat...

Autor: Laurentiu Cotu

09.12.2013, 17:50 302

Un număr de 217 microîntreprinderi din regiunea centru au accesat fonduri europene în valoare totală de peste 340 mil. lei (75,5 mil. euro) pentru construirea de hale, diversificarea liniilor de producţie şi achiziţia de echipamente tehnologice, potrivit Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru. Astfel, au fost semnate deja contracte de finanţare ce atrag fonduri nerambursabile prin ‘"Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice" (P.O.S.C.C.E.), în valoare totală de peste 170 mil. lei (circa 38 mil. euro).

"Pentru cele şase judeţe ale regiunii centru, respectiv Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, avem 249 de proiecte ale IMM-urilor preluate, din care am semnat deja 217 contracte de finanţare ce atrag în regiune o finanţare nerambursabilă de peste 170 milioane de lei", a declarat  Simion Creţu, director general al ADR Centru.

În acest sens, astăzi a avut loc la Alba Iulia un seminar de instruire la care ADR Centru i-a invitat să participe pe reprezentanţii celor 217 întreprinderi mici şi mijlocii din regiunea centru, ce au semnat contracte de finanţare nerambursabilă. Acestora le-au fost prezentate informaţii despre modalitatea prin care se întocmeşte o cerere de plată, documentele necesare şi completarea lor, condiţiile în care se decontează cheltuielile efectuate de către firme.

"Poate multe dintre firme sunt la primul proiect implementat cu fonduri nerambursabile şi doresc cu toţii să implementeze corect aceste proiecte, pentru a evita neplăcerile cauzate de eventualele corecţii sau decontarea doar parţială a sumelor cheltuite", a spus Simion Creţu.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO