Eveniment

Mihai Busuioc, apropiat al liderului PSD Liviu Dragnea, se retrage din boardul Petrom, după ce a ajuns preşedintele Curţii de Conturi

Mihai Busuioc

Mihai Busuioc

Autor: Liviu Popescu, Sorin Pâslaru

19.10.2017, 00:00 299

Mihai Busuioc, apropiat al liderului PSD Liviu Dragnea, în prezent şef al Curţii de Conturi, se retrage din boardul OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie listată de la bursa românească, funcţie pe care o ocupa din 28 aprilie 2017, se arată într-un document de la bursă.

„OMV Petrom S.A. (OMV Petrom) anunţă că Mihai Busuioc şi-a înaintat pe 17 octombrie 2017 renunţarea la mandatul de membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, membru al Comitetului de Audit al OMV Petrom şi membru al Comitetului Prezidenţial şi de Nominalizare al OMV Petrom”, a transmis OMV Petrom ieri către bursă. Astfel, aceste poziţii devin vacante.

Retragerea din boardul Petrom poate veni în contextul în care Mihai Busuioc a fost numit pe 11 octombrie şef al Curţii de Conturi, în locul lui Nicolae Văcăroiu, al cărui mandat de nouă ani expiră pe 15 octombrie. Anterior, Busuioc era secretar general al guvernului. Petrom este cea mai mare companie de la bursa românească, cu o valoare de piaţă de 16,3 mld. lei. Ieri la ora 17:00 acţiunile companiei se tranzacţionau la 0,288 lei, plus 0,2% faţă de şedinţa precedentă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO