Eveniment

Mihai Busuioc, preşedintele Curţii de Conturi: Ţinta instituţiei este digitalizarea, astfel încât controalele să se poată realiza în timp real

Mihai Busuioc, Curtea de Conturi: Ne dorim ca misiunile noastre de audit să se desfăşoare în timp real.

Mihai Busuioc, Curtea de Conturi: Ne dorim ca misiunile noastre de audit să se desfăşoare în timp real.

Autor: Răzvan Botea

09.09.2022, 17:40 324

Mihai Busuioc, preşedintele Curţii de Conturi a României, a spus că ţinta instituţiei este digitalizarea, astfel încât controalele să se poată realiza în timp real. Cu toate acestea, a adăugat el, schimbarea nu se poate realiza într-un orizont mai mic de cinci ani.

„Ne dorim ca misiunile noastre de audit să se desfăşoare în timp real. Pe măsură ce calitatea rapoartelor va creşte, le vom publica. Sunt conştient că schimbarea nu se va produce până la finalul mandatului meu, în 5 ani, dar sper să fie continuată“, a spus Busuioc.

Curtea de Conturi a organizat ieri o conferinţă cu ocazia aniversării a 30 de ani de la reînfiinţarea instituţiei. Prezent la eveniment, Marcel Ciolacu, pre­şedintele Camerei Deputaţilor, a spus că este nevoie de comisii la nivelul Par­lamentului care să ajute la imple­men­tarea recomandărilor Curţii de Conturi. „Este nevoie de o întărire a colaborării dintre Parlament şi Curtea de Conturi, mai ales prin constituirea la nivel parlamentar a unor comisii care să analizeze rapoartele de audit şi să determine principalele instituţii implicate să pună în aplicare recomandările Curţii“, a spus Ciolacu.

Curtea de Conturi este cea mai importantă instituţie în controlarea cheltuirii banilor publici, mandatată să auditeze rapoartele financiare din instituţiile şi companiile statului. De asemenea, Curtea de Conturi are atribuţii şi în verificarea cheltuirii fondurilor europene şi raportarea neregulilor la Comisia Europeană.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO