Eveniment

Mihai Covaliu, Gabriela Szabo, Valeria Răcilă van Groningen şi ministrul Sportului vin la conferinţa „#manifest pentru sport. Un teren de sport la fiecare supermarket, o sală de sport la fiecare mall” de marţi, 19 iunie, la Camera de Comerţ

Mihai Covaliu, Gabriela Szabo, Valeria Răcilă van...
18.06.2018, 17:17 264

Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Gabriela Szabo, preşedinte CSM Bucureşti, Valeria Răcilă van Groningen, preşedinte Maraton Internaţional Bucureşti, Horia Păun, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, şi Ioana Bran, ministrul Sportului, vin la conferinţa „Joacă pentru viaţă. Soluţii pentru o Românie sănătoasă şi sportivă”, unde se va dezbate „Manifestul pentru Sport - Un teren de sport la fiecare supermarket”, lansat de Ziarul Financiar. 

Detalii aici:

http://www.zf.ro/eveniment/manifestpentrusport-un-teren-de-sport-la-fiecare-supermarket-o-sala-de-sport-la-fiecare-mall-citeste-si-da-mai-departe-update-reactiile-cititorilor-zf-17142226

România este la capăt de drum în sport, iar fără implicarea sectorului privat în infrastructura sportivă de toate tipurile şi în susţinerea mişcării sportive, pentru a avea o cât mai mare bază de selecţie de copii şi tineri pasionaţi de sport, nu putem înainta. 

Infrastructura sportivă este la pământ. Pe de altă parte, ţara a fost împânzită de super şi hipermarketuri în ultimii 20 de ani.

Propunerea este ca la fiecare deschidere de nou supermarket/hypermarket, retailerul să primească de la autoritatea locală o facilitate (un teren, scutiri fiscale), pentru a construi/a moderniza în apropiere un teren de sport (mini fotbal, baschet, tenis) care să fie deschis odată cu supermarketul/hipermarketul respectiv. 

Finanţând şi un teren de sport, cu facilităţi de la primării, retailerii îşi asumă în mod direct responsabilitatea de a avea consumatori sănătoşi.

Conferinţa, realizată de Aspen România cu sprijinul Ziarului Financiar, îşi propune să dezbată această idee sau oricare altă soluţie care ar putea relansa activitatea sportivă în România prin implicarea masivă a sectorului privat, în cadrul proiectului „Joacă pentru viaţă”.

Conferinţa se va desfăşura marţi, 19 iunie 2018, la Camera de Comerţ şi Industrie a României, Bld. Octavian Goga nr. 2, de la ora 9.30 la 13.30, sala Amfiteatru.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO