Eveniment

Mihai Marcu, MedLife: În ultimele luni, în clinicile noastre s-au intersectat zilnic 4.500 de cadre medicale şi de suport cu 20.000 de pacienţi. Prevenţia este cea mai importantă în aceste momente

Videoconferinta ZF Health&Pharma Summit'20

Mihai Marcu, preşedinte şi CEO al MedLife

Mihai Marcu, preşedinte şi CEO al MedLife

Autor: Alexandra Cepăreanu

16.09.2020, 12:05 249

Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife, consideră că în această perioadă prevenţia este „cea mai importantă”, în condiţiile în care în cele 12 clinici MedLife, în ultimele luni, s-au intersectat zilnic 4.500 de cadre medicale şi cadre de suport cu 20.000 de pacienţi.

„A trebuit să gestionăm situaţii în care 4.500 de cadre medicale şi de suport s-au intersectat cu 20.000 de pacienţi fără să se infecteze. În momentul în care ne-am dat seama că avem această intersecţie am avut suport de la operatorii medicali care ne-au ajutat. Am deschis un laborator de testare, am făcut studii. Prevenţia este cea mai importantă în aceste momente”, a spus Mihai Marcu, prezent în cadrul videoconferinţei ZF Health and Pharma 2020.

El consideră că închiderea graniţelor a demostrat că medicii şi cadrele medicale din România au putut face faţă contextului pandemic.

„Cred că cea mai mare mândrie este faptul că specialiştii români au dovedi că pot face faţă unui război pandemic. Am creat laboratoare peste noapte, au fost făcute circuitele în boli infecţioase, pentru ca medicii să lupte cu această maladie. Nu avem cifre care să ne îngrijoreze.”

 

Alte declaraţii

Am introdus obligativitatea pacienţilor de a declara dacă vin din zone de risc. Ne-am mişcat repede în trierea pacienţilor. Ne-am dat seama că fără laborator nu facem nimic. Era cel mai important ca intersecţia dintre pacienţi şi cadre medicale să fie sigură. Am reuşit să cumpărăm o cantintate mare de echipamente de protecţie. Am avut măşti înainte ca oamenii să înceapă să se îngrijoreze.

Am avut activitatea mult redusă în perioada în care au fost restricţii de circulaţie – 15 martei - finalul lunii aprilie. Avem 12 spitale care au funcţionat, avem 4 maternităţi, avem mulţi bolnavi croncii. Circa 7-8% din cifra de afaceri este generată din reţeaua de farmacii, care în această perioadă au mers foarte bine.

În ianuarie am achiziţionat multe dintre clinciile pe care le avem, pentru a nu mai plăti chirii. Dezvoltarea noastră va continua. Nu ne-am grăbit să finalizăm investiţii în această perioadă, dar creşterea mai echilibrată va continua. Suntem determinaţi să rămânem compania cu cele mai mari cifre din România.

Important este să respectăm măsurile, în special în cadrul instituţiilor.

În aprilie, m-au sunat trei dintre cei mai mari bancheri din România şi au spus: „Nu vă uitaţi la costuri. Chiar dacă vă scad veniturile. Realizăm că dacă spitalele nu funcţionează, nu va funcţiona nimic. Nu vă uitaţi la bani, porniţi investiţiile, aveţi linii de credit, suntem determinaţi să finanţăm clinicile şi spitalele care pot ajuta oamenii în acest moment.”

După perioada de lockdown ne-a fost aprobată o linie de credit de 20 mil. euro pentru achiziţii. Nu ne grăbim pentru că cel mai important este ce se întâmplă în următoarea perioadă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO