Eveniment

Mihai Miron, Ropharma: Fondurile în sănătate trebuie redistribuite ca să urmeze pacientul

Antreprenori locali

Mihai Miron, Ropharma: Fondurile în sănătate trebuie...

Autor: Georgiana Mihalache

08.10.2018, 19:30 158

Fondurile din sistemul de sănătate trebuie să urmeze pacien­tul şi nevoile acestuia, în contextul în care există liste de aşteptare de câteva luni pentru ca bolnavii să poată beneficia de intervenţii medicale, susţine Mihai Miron, care controlează grupul Ropharma, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa farma, dar şi spitalul Sf. Constantin din Braşov.

„Sunt intervenţii chirurgicale care se fac în premieră, oa­me­nii se refac mult mai repede, trebuie să facem ceva să poa­tă beneficia cât mai mulţi români de astfel de proceduri“, a spus Miron. El a adăugat că extinde spitalul din Braşov cu circa 11.500 de metri pătraţi, în care vor fi amplasate şase săli de operaţie şi două săli de transplant tocmai pentru că a văzut că există nevoie de servicii medicale pentru pacienţii de pe listele de aşteptare. Astăzi spitalul Sf. Constantin are 92 de paturi. „Am extins investiţia pentru că avem liste de aşteptare care depăşesc două luni, ceea ce în cazul chirurgiei oncologice este deja prea mult“, a mai spus el.

Anul trecut spitalul Sf. Constantin din Braşov, operat de firma Teo Health,†a obţinut afaceri de† 46,8 milioane de lei, faţă de 37,3 milioane de lei în anul anterior, ceea ce corespunde unei creşteri de 25%.

Ropharma, compania farmaceutică controlată de omul de afaceri Mihai Miron, ce deţine şi producţie şi retail (farmaciile cu acelaşi nume), a raportat în primele şase luni din acest an venituri din exploatare de 176,4 milioane lei, în creştere cu 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce profitul net a ajuns la 2,77 milioane lei, mai mare cu 4% faţă de S1/2017. Grupul Ropharma este unul dintre cei mai mari cinci jucători de pe piaţa de profil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO