Eveniment

Mihai Răzvan Ungureanu nu a putut fi audiat la Comisia SRI din lipsă de cvorum

Mihai Răzvan Ungureanu nu a putut fi audiat la Comisia...

Autor: Ana Maria Lazăr

30.06.2015, 11:33 291

Senatorul PNL Mihai Răzvan Ungureanu, nominalizat pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe nu a putut fi audiat marţi la Comisia parlamentară pentru controlul SIE din cauza lipsei cvorumului de şedinţă.

Preşedintele Comisiei de control SIE, Mihăiţă Calimente, a declarat că plenul este suveran, iar avizul comisiei este consultativ în cazul numirii lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informaţii Externe.

"Avizul este consultativ, plenul este suveran. Chiar dacă n-ar fi cvorum şi nu se poate ţine şedinţa, în plen se poate cere ca numele domnului Răzvan Ungureanu să fie supus votului", declara Calimente înainte de intrarea în şedinţă.

"De data asta, Comisia de apărare nu a fost convocată de Biroul Permanent, eu nu pot să convoc Comisia de apărare, nu am această calitate, deci rămânem numai la nivelul Comisiei SIE. Procedural corect, este Comisia SIE să-şi dea avizul", spunea preşedintele Comisiei SIE.

Plenul reunit al Parlamentului, pentru numirea lui Ungureanu la conducerea SIE este convocat pentru ora 17.00.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO