Eveniment

Mihai Weber, după ce a fost numit vicepreşedinte în PSD: Pierderea alegerilor, un semnal al electoratului. Trebuie să schimbăm lucrurile în interiorul partidului, pentru a redeveni credibili

Mihai Weber, după ce a fost numit vicepreşedinte în...

Autor: Diana Grigore, Mediafax

27.11.2019, 16:30 188

Liderul PSD Gorj Mihai Weber a afirmat, la o zi după ce a fost numit vicepreşedinte al partidului, că pierderea alegerilor prezidenţiale reprezintă un semnal de alarmă din partea electoratului social-democrat. El a adăugat că decizia echipei de conducere de a demisiona este un gest onorabil.

„Pierderea alegerilor prezidenţiale reprezintă un semnal din partea electoratului de care PSD este obligat să ţină seama, şi asta deoarece electoratul este, întotdeauna, cel care indică direcţia în care partidele politice trebuie să se îndrepte. PSD nu trebuie să facă excepţie şi trebuie să se adapteze. Trebuie să schimbăm lucrurile în interiorul partidului, pentru a redeveni credibili. Este nevoie de un nou comportament politic şi de o nouă ofertă politică pentru electorat. Meritocraţia, întoarcerea la popor, unitatea şi echilibrul trebuie să fie noile cuvinte de ordine, de la care PSD nu trebuie să se abată dacă doreşte să redevină partidul numărul unu în preferinţele electoratului”, a scris Weber, pe Facebook.

Liderul PSD Gorj a susţinut că decizia Vioricăi Dăncilă şi echipei de conducere de a demisiona reprezintă un gest „onorabil”.

„Gestul echipei de conducere, de a-şi depune mandatul, este unul onorabil. Colegii noştri vor rămâne, însă, alături de noi, iar eu sunt sigur că fiecare dintre noi putem învăţa din greşelile trecutului. De aceea, în această perioadă, PSD trebuie să dea dovadă de unitate şi de forţă. Social-democraţii trebuie să strângă rândurile pentru a putea reconstrui un PSD care să reprezinte tot electoratul de stânga din România”, a subliniat Weber.

Deputatul Mihai Weber, lider al PSD Gorj, a fost numit marţi noapte în funcţia de vicepreşedinte al partidului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO