Eveniment

Ministerul Afacerilor Interne: 215 persoane s-au aflat în situaţii de risc din cauza vremii

Ministerul Afacerilor Interne: 215 persoane s-au aflat...

Autor: Andreea Traicu

26.02.2018, 21:13 43

"Nu sunt semnalate puncte de trecere a frontierei închise, dar la nivelul drumurilor naţionale şi autostrăzilor din Bulgaria este impusă o restricţie de tonaj (12,5t). La nivel naţional este întreruptă alimentarea cu energie electrică pentru 841 consumatori dintr-o localitate din judeţul Prahova. (..) La nivelul judeţelor aflate sub avertizare/atenţionare de ninsori şi viscol, Ministerul Afacerilor Interne are în serviciu operativ, aproape 17.000 de lucrători cu peste 7.500 de mijloace tehnice", transmite MAI, printr-un comunicat de presă.

Astfel în judeţul Constanţa, o şenilată cu paramedic a intervenit pentru preluarea a două fetiţe gemene, în vârstă de un an, cu febră, care au fost transportate la spitalul din Mangalia, iar o alta pentru salvarea unei gravide cu hemoragie.

O altă gravidă, aflată în travaliu, a fost preluată de o şenilată de la Călugăreni, fiind dusă la spital.

"În municipiul Bucureşti, echipaje de la ISU BIF şi de la DGPMB desfăşoară o misiune dificilă la intersecţia şos. Odăi cu şos. Bucureşti-Târgovişte unde un stâlp de aproximativ 24m înălţime şi 1 m diametru al unei reclame publicitare care este în pericol să cadă în zona intersecţiei", potrivit MAI.

Potrivit sursei citate, pe parcursul zilei, "efectivele MAI au acţionat în sprijinul autorităţilor locale pentru deblocarea a autoturismelor care nu rămas blocate din cauza zăpezii şi a viscolului. Între localităţile Botoroaga şi Moşteni, DJ 503, din jud. Teleorman, 17 autoturisme (printre care şi 1 microbuz cu 8 minori), cu aproximativ 25 persoane au rămas blocate. Un echipaj al ISU a preluat copiii şi i-a transportat la adăpost, până ce maşinile au deblocate. În jud. Olt, între localităţile Caracal şi Cezieni, pe DJ 651, au fost blocate 8 autoturisme, iar în localitatea Coteana alte 10 autoturisme. Toate persoanele au fost salvate şi nu au necesitat îngrijiri medicale".

Ministerul Afacerilor Interne recomandă şoferilor să se intereseze cu privire la situaţia căilor de comunicaţie pe care le vor parcurge şi să îşi echipeze autoturismele pentru a face faţă condiţiilor de iarnă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO