Eveniment

Ministerul Agriculturii „a uitat“ de scutirile de impozite promise prin programul de guvernare

Ministerul Agriculturii „a uitat“ de scutirile de...

Autor: Roana Rotaru

06.07.2018, 00:05 439

TVA zero la achiziţia de materii prime sau servicii agricole, eliminarea impozitului pe terenurile agricole lucrate şi scutirea de impozite pentru angajarea tinerilor în agricultură sunt măsuri care ar fi trebuit deja să fie funcţionale.

Programul de guvernare al PSD pentru agricultură promitea fermierilor TVA zero la achiziţia de materii prime sau servicii agricole, eliminarea impozitului pe terenurile agricole lucrate şi scutiri de impozite pentru angajarea tinerilor în agricultură, măsuri ar fi trebuit deja implementate, dar care încă se lasă aşteptate. Încă de anul trecut, din luna martie, reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), instituţie condusă de Petre Daea, ar fi trebuit să elimine TVA la toate materiile prime agricole, cum ar fi pesticide sau îngrăşăminte, dar şi în cazul serviciilor agricole de semănat, discuit, arat, fertilizat, aşa cum şi-au asumat în programul de guvernare. După mai bine de un an de la termenul asumat de PSD pentru eliminarea TVA la materiile prime agricole, fermierii plătesc în continuare TVA de 9% la achiziţia de materii prime sau servicii agricole.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO