Eveniment

Ministerul Apărării Naţionale centralizează pe site datele structurilor autorizate pentru avizarea materialelor folosite pentru coronavirus

Ministerul Apărării Naţionale centralizează pe site...

Autor: Georgiana Mihalache

06.04.2020, 08:43 292

♦ Ministerul Apărării Naţionale pune la dispoziţie date de contact ale persoanelor care se ocupă de omologarea materialelor pentru coronavirus, de la materiale, la dispozitive medicale şi dezinfectanţi ♦ Pe site-ul Ministerului Sănătăţii nu există încă o astfel de centralizare.

Site-ul Ministerului Apărării Naţionale include pe prima pagină un document cu date de contact de la mai multe structuri şi instituţii unde se pot trimite solicitări pentru avizarea materialelor, componen­telor sau echipamentelor necesare în lupta cu coronavirusul.

În contextul în care nevoia în spitale este una crescută, iar medicii se plâng că nu au suficiente măşti, combinezoane, viziere de protecţie, autorităţile trebuie să acţioneze. ZF a scris de mai bine de o săptămână despre urgenţa apărării liniei întâi - cadrele medicale din spitale. Insti­tuţiile unde pot fi trimise aceste solicitări din partea persoanelor sau a companiilor sunt Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare, Centrul de cerce­tare ştiinţifică pentru apărare CBRN (Chimic, biologic, radiologic şi nuclear), Institutul Naţional de Cercetare-Dez­voltare Medico-Militară „Cantacuzino“. În documentul MApN sunt indicate si persoanele de contact şi numărul de telefon.  Mai multe fabrici au început deja să fabrice şi alte produse decât cele pentru care sunt specializate: producătorul de mobilă Taparo face măşti şi combine­zoane, iar Uniconf (lenjerie) şi Braiconf (cămăşi) au început la rândul lor să pro­ducă măşti. În plus, producătorii de cos­metice Farmec, Gerocossen, Dacia Plant şi Techir produc dezinfectanţi pentru mâini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO