Eveniment

Ministerul britanic al Apărării: Planurile politice ale Rusiei în Ucraina au eşuat

Ministerul britanic al Apărării: Planurile politice ale...

Autor: Cosmin Pirv

14.05.2022, 14:40 193

Faptul că nu a reuşit să impună o conducere pro-rusă decât într-un singur oraş ucrainean, Herson, arată eşecul Rusiei de a face progrese în ceea ce priveşte obiectivele sale politice în Ucraina, potrivit Ministerului britanic al Apărării.

În ultima sa informare, citată de BBC, Ministerul britanic al Apărării afirmă că administraţia militaro-civilă impusă de Rusia în Herson a anunţat că va cere ca regiunea să fie inclusă în Rusia prin organizarea unui referendum.

Conform ministerului, dacă un astfel de referendum va avea loc, Rusia „aproape sigur va manipula rezultatele pentru a arăta o majoritate clară în favoarea părăsirii Ucrainei”.

Cu toate acestea, faptul că Rusia a reuşit să impună o conducere locală pro-rusă doar într-un singur oraş ucrainean, adaugă raportul, evidenţiază eşecul planului său iniţial de a plasa „majoritatea regiunilor din Ucraina sub o autoritate pro-rusă pe termen lung”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO