Eveniment

Ministerul Dezvoltării: scad cu 20% sumele pentru infrastructură rutieră, de mediu şi educaţională

Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării

Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării

Autor: Andreea Neferu

12.12.2014, 00:04 141

Bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice se va ridica anul viitor la puţin peste 5 miliarde de lei, în scădere cu 16% faţă de execuţia preliminată pe 2014, po­trivit unei analize ZF pe baza bugetului de stat pe anul viitor, publicat de Minis­terul Finanţelor.

Scăderea fon­durilor alocate anul viitor ministerului con­dus de liderul PSD-ist Liviu Drag­nea faţă de execuţia preliminată pe 2014 se vede cel mai bine la rubrica referitoare la Programul Naţio­nal de Dezvoltare Locală, care vizează lucrări de infrastructură rutieră, tehnico-edilitară şi socio-educativă. Astfel, programul prin care se realizează sau moder­nizează sisteme de alimentare cu apă şi canalizare, unităţi sanitare din mediul rural, drumuri locale, baze sportive sau unităţi de învăţământ preuniversitar primeşte anul viitor 1,48 miliarde de lei, în scădere cu peste 20% faţă de execuţia preliminată pe 2014.

Scăderi ale sumelor alocate vor exista şi în zona de reabilitări termice ale clădirilor de locuit, un program care oricum nu a înregistrat progrese semnificative anul acesta, majoritatea lucrărilor fiind blocate. Astfel, anul viitor, Ministerul Dezvoltării va avea la dispoziţie 40 de milioane de lei pentru reabilitări termice, în scădere cu 31% faţă de 2014. Pe de altă parte, programul pentru construcţii de locuinţe şi săli de sport primeşte 50 de milioane de lei, în scădere cu 9% faţă de 2014.

La nivelul cheltuielilor cu personal din cadrul Ministerului Dezvoltării, sumele propuse pentru anul viitor se ridică la 80,8 milioane de lei, în scădere cu peste 65% faţă de execuţia preliminată pe 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO