Eveniment

Ministerul Economiei, despre Romarm, în urma reţinerii directorului Gabriel Ţuţu: Conducerea interimară va fi asigurată de directorul economic

Ministerul Economiei, despre Romarm, în urma reţinerii...

Autor: Mediafax

30.01.2023, 19:05 87

Conducerea interimară a companiei Romarm va fi asigurată de directorul economic, a anunţat luni Ministerul Economiei, după ce procurorii au dispus reţinerea directorului general Gabriel Ţuţu.

Ministerul Economiei precizează, într-un comunicat, că nu comentează faptele pentru care este cercetat directorul general.

„Având în vedere informaţiile apărute astăzi în mass-media, referitoare la audierea şi reţinerea de către DNA a directorului general Romarm, Gabriel Ţuţu, vă transmitem faptul că Ministerul Economiei, respectiv conducerea autorităţii centrale, îşi rezervă dreptul de a nu comenta faptele ce servesc unei anchete penale în desfăşurare. Până la clarificarea situaţiei de fapt, conducerea interimară a Romarm va fi asigurată de directorul economic”, a transmis ministerul.

Conform acestuia, Compania Naţională Romarm SA, înfiinţată printr-o Hotărâre din 2000, este o societate de tip holding cu capital 100% românesc, aflată sub autoritatea Ministerului Economiei.

„Vă subliniem faptul că la nivelul Romarm se aplică prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 109/2011, privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, care stipulează că autorităţile publice tutelare nu pot interveni în activitatea de administrare şi conducere a întreprinderii publice. Competenţa luării deciziilor de administrare şi a deciziilor de conducere a întreprinderii publice şi răspunderea, în condiţiile legii, pentru efectele acestora revine consiliului de administraţie şi directorilor, dacă le-au fost delegate atribuţiile de conducere, sau, după caz, consiliului de supraveghere şi directoratului”, mai precizează Ministerul Economiei.

Procurorii DNA i-au reţinut luni pe fostul selecţioner Victor Piţurcă şi pe director general al Romarm, Gabriel Ţuţu, într-un dosar care vizează achiziţii în perioada pandemiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO