Eveniment

Ministerul Finanţelor a publicat miercuri seară proiectul de rectificare bugetară, care prevede o majorare a deficitului cu 4 mld. lei, ajungându-se astfel la 84 mld. lei pe tot anul, adică 7,13% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat miercuri seară...

Autor: Cristina Bellu

24.11.2021, 23:39 170

Ministerul Finanţelor a publicat miercuri seară proiectul de rectificare bugetară pentru finalul acestui an, care prevede o majorare a veniturilor cu 1,1 miliarde de lei, dar cheltuielile cresc cu 5,9 miliarde de lei, ceea ce rezultă un deficit bugetar în plus de 4,8 miliarde de lei.

Deficitul bugetar total pentru acest an creşte la 84,9 miliarde de lei, adică 7,13% din PIB. Ministerul Muncii primeşte în plus 2 miliarde de lei, Ministerul Sănătăţii încă 2 miliarde de lei, iar Ministerul Finanţelor – 3 miliarde de lei. Bugetul Ministerului Agriculturii se reduce cu 2 miliarde de lei.

Rectificarea bugetară este necesară pentru a se putea plăti banii pe final de an, având în vedere că sunt ministere – Minsiterul Muncii su Minsiterul Sănătăţii, care au rămas fără fonduri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO