Eveniment

Ministerul Finanţelor a publicat un proiect pentru modificarea legislaţiei jocurilor de noroc

Ministerul Finanţelor a publicat un proiect pentru...

Autor: Mediafax

13.07.2022, 19:02 132

Proiectul arată că se impune ajustarea taxelor din domeniul jocurilor de noroc, astfel încât cuantumurile „să reflecte noile realităţi economice şi sociale, pentru asigurarea unui raport echilibrat între necesităţile de ordin bugetar şi protecţia persoanelor care participă la jocurile de noroc”.

În considerarea stării de pandemie care a afectat economia naţională, a stării de război aflat la graniţa ţării noastre, a crizei energetice, alimentare şi altele asemenea, şi ţinând seama de nivelul taxelor percepute asupra operatorilor economici din ţări ale Uniunii Europene, se propune majorarea taxelor de licenţiere şi de autorizare a organizatorilor de jocuri de noroc din România.

Din considerente de ordin bugetar, precum şi în vederea limitării publicităţii agresive pentru promovarea jocurilor de noroc, se propune introducerea unei taxe de publicitate.

Taxele aferente licenţei de organizare a jocurilor de noroc (anuale) variază între 135.000 de euro şi 17.500 de euro, în funcţie de tipul jocului.

Pentru jocurile de noroc la distanţă se acordă 3 categorii de licenţe după cum urmează şi un sistem de taxe anuale cuprinse între 3.000 de euro şi 312.000 de euro.

Taxele aferente autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc (anuale) sunt cuprinse între 2.000 de euro pentru unele automate de jocuri şi 200.000 de euro pentru jocurile tradiţionale de tip loto.

Valoarea minimă a capitalului social subscris şi vărsat la data solicitării cererii de obţinere a licenţei de organizare a jocurilor de noroc variază între minimum 2.000.000 lei şi minim 30.000 de lei, în funcţie de tipurile de jocuri.

Taxa de acces - bilet de intrare - este stabilită pentru jocurile de noroc caracteristice cazinourilor la 50 lei şi pentru jocurile de noroc caracteristice cluburilor de poker la 30 lei.

Taxa de viciu pentru jocurile de noroc caracteristice slot-machine este de 500 euro/post autorizat/an, care se achită de organizator odată cu taxa de autorizare, indiferent dacă mijlocul de joc autorizat se află sau nu în exploatare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO