Eveniment

Ministerul Finantelor incearca sa vanda obligatiuni pe 10 ani

26.03.2009, 18:45 28

 

Ministerul Finantelor Publice (MFP) va mai organiza pana la finele anului 36 de licitatii cu titluri de stat si va relua imprumuturile prin emisiuni de obligatiuni de tip benchmark cu scadenta la 10 ani. Ministerul mentioneaza ca are in vedere atat emiterea de certificate de trezorerie cu discount cu scadente de 1, 3, 6 si 12 luni, cat si de obligatiuni de stat de tip benchmark cu scadente la 3, 5 si 10 ani. Pentru certificatele de trezorerie cu discount, licitatiile vor fi organizate de patru ori pe luna, avand ca data de imprumut ziua de luni si data de decontare ziua de miercuri. Pentru obligatiunile de stat de tip benchmark, licitatiile vor fi organizate in prima si a treia saptamana a lunii, avand ca data de licitatie ziua de joi si data de decontare ziua de luni.
Ministerul nu a precizat valoarea totala a titlurilor ce urmeaza sa fie vandute in acest an, mentionand ca va publica prospectele de emisiune lunar. De la inceputul anului, Ministerul Finantelor a imprumutat 20,25 miliarde de lei din piata locala, in urma a 18 licitatii. Urmatoarea licitatie va avea loc in data de 2 aprilie, cand Ministerul Finantelor vrea sa vanda obligatiuni de stat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO