Eveniment

Ministerul Fondurilor Europene: Avem destule proiecte pentru autostrăzi şi căi ferate din bani europeni, dar este grea implementarea

Ministerul Fondurilor Europene: Avem destule proiecte...

Autor: Ramona Cornea

11.10.2019, 00:07 704

România a absorbit 2,3 mld. euro din cele 9,2 mld. euro fonduri UE alocate pentru proiecte de infrastructură mare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. Ministerul Fondurilor Europene afirmă că sunt 277 de proiecte de infrastructură care vor primi finanţare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), dar că principala problemă este rata de implementare a acestor proiecte.

„Suntem la un grad de contractare de 121%, ceea ce înseamnă că de acum înainte ne vom axa mai mult pe ceea ce înseamnă implementare. Trebuie să avem o abordare pragmatică asupra lucrurilor şi să înţelegem că ne confruntăm în continuare cu anumite provocări prin care trebuie să deblocăm, prin demersuri concrete, acele proiec­te care au un ritm mai puţin accelerat al implementării faţă de ceea ce ne dorim“, a declarat Ana Maria Buşoniu, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene.

Proiectele ce au fost aprobate să primească finanţare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare trebuie să acopere dezvoltarea a 338,65 kilometri de autostradă, 611 kilometri de drum naţional şi reabilitarea a 318,13 kilometri de cale ferată pentru o viteză de circulaţie a trenurilor de 160 de kilometri pe oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO