Eveniment

Ministerul Fondurilor Europene, la 12 ani de la intrarea în UE: Avem destule proiecte contractate pentru a face autostrăzi şi căi ferate din bani europeni, dar este grea implementarea

Ministerul Fondurilor Europene, la 12 ani de la intrarea în UE: Avem destule proiecte contractate pentru a face autostrăzi şi căi ferate din bani europeni, dar este grea implementarea

Ana Maria Buşoniu, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene: Este important să înţelegem că dincolo de sumele foarte mari alocate pentru POIM, dincolo de numele beneficiarilor, acestea sunt rezultate concrete care afectează milioane de români. POIM este cel mai mare program operaţional din România şi al doilea ca valoare în Europa.

Autor: Ramona Cornea

11.10.2019, 14:57 1594

Programul Operaţional Infrastructură Mare – care a atras doar 2,3 miliarde de euro din totalul celor 9,2 miliarde de euro disponibile din fonduri europene – are un grad de contractare de 121%, dar trebuie urgentată implementarea proiectelor, spun reprezentanţii autorităţilor.

Reprezentanţii Ministeru­lui Fondurilor Europene afirmă că sunt 277 de proiecte de infrastructură care vor primi finanţare prin Programul Operaţional Infra­structură Mare (POIM), dar că principala problemă este rata de implementare a acestor proiecte.

„Sunt 277 de proiecte contractate prin POIM şi 10,86 miliarde de euro disponibili beneficiarilor prin acest program. Suntem la un grad de contractare de 121%, ceea ce înseamnă că de acum înainte ne vom axa mai mult pe ceea ce înseamnă implementare. Trebuie să avem o abordare pragmatică asupra lucrurilor şi să înţelegem că ne confruntăm în continuare cu anumite provocări prin care trebuie să deblocăm, prin demersuri concrete, acele proiecte care au un ritm mai puţin accelerat al implementării faţă de ceea ce ne dorim“, a declarat Ana Maria Buşoniu, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, în cadrul unui eveniment organizat ieri de autoritatea de management a POIM.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO