Eveniment

Ministerul Mediului a primit fonduri de 180 de milioane de lei pentru reciclare, termoficare şi restituirea taxei auto

Ministerul Mediului a primit fonduri de 180 de milioane...

Autor: Laura Albu

21.08.2019, 17:00 157

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, la propunerea Ministerului Mediului, o nouă rectificare a bugetului de venituri şi cheltuieli prin care a alocat noi fonduri pentru programe de reciclare, termoficare, restituirea taxei auto şi programul Rabla Plus, potrivit unui comunicat al Ministerului.

Guvernul a alocat 180 de milioane de lei pentru lansarea programului de finanţare a proiectelor de investiţii în instalaţii de tratare şi reciclare a deşeurilor, pentru atingerea obiectivelor din Planul Naţional de Gestionare a Deşeurilor.

”Este vorba despre proiectul meu de suflet, acela de a porni, cu adevărat, motoarele industriei de reciclare, la noi în ţară, pentru a transforma România dintr-o societate a risipei într-una a reciclării. Astăzi am alocat fondurile necesare pentru viitorul program de finanţare a proiectelor de investiţii în instalaţii de tratare şi reciclare a deşeurilor. Mai multe detalii despre acest nou program veţi afla foarte curând”, a explicat viceprim-ministrul Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

Guvernul a mai alocat, în cadrul acestor rectificări, 400 de milioane de lei pentru Programul multianual de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea şi extinderea sau înfiinţarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităţilor - Programul Termoficare. Perioada de implementare a acestui proiect este 2019-2027. În acest timp se actualizează programul "Termoficare 2006-2020 căldură şi confort” de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Totodată, a fost suplimentat bugetul alocat Programului Rabla Plus pentru persoanele juridice, cu suma de 20 milioane lei.

"Dacă luna trecută am suplimentat suma pentru persoane fizice cu 15 milioane lei, fiind prima dată în istoria programului când bugetul se epuizează, iată că acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul persoanelor juridice", a mai precizat ministrul Mediului.

De asemenea, au fost alocate fonduri pentru restituirea taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule, a taxei pe poluare pentru autovehicule, a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi a timbrului de mediu pentru autovehicule, în valoare de 135 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO