Eveniment

Ministerul Sănătăţii iese la atac împotriva fumatului de tutun încălzit şi vrea să limiteze publicitatea pentru aceste dispozitive

Ministerul Sănătăţii iese la atac împotriva...

Autor: Roxana Din

13.09.2019, 15:34 317

Sorina Pintea a precizat, vineri, că intenţionează să limiteze publicitatea pentru dispozitivele de fumat care încălzesc tutun deoarece, motivează ministrul, pot să apară efecte grave pe termen scurt.

Sorina Pintea a precizat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Ministerul intenţionează să limiteze publicitatea pentru dispozitivele pentru fumat care încălzesc tutun, întrucât consumul poate duce la apariţia unor „efecte grave pe termen scurt”.

„Avem în vedere măsuri pe care să le luăm, limitarea publicităţii pentru aceste dispozitive. (...) Ce este mai interesant este că dacă în cazul tutunului simplu ştim că urmările apar pe termen lung, ştim ce se întâmplă, se pare că în cazul acestor dispozitive ale tutunului încălzit pot apare efecte grave pe termen scurt. De aceea şi chestiunea cu publicitatea o vom grăbi, iar ceea ce face subcomisia Ministerului Sănătăţii va fi vizibil pe site, astfel încât să atragem atenţia asupra consumului acestui tutun încălzit”, spune ministrul.

În cadrul Ministerului Sănătăţii a fost înfiinţată o subcomisie în comisia de toxicologie şi toxicodependenţă care analizează posibilitatea de publica pe site-ul instituţiei informări periodice referitoare la riscurile pe care şi le asumă fumând cu aceste dispozitive.

Pintea a menţionat că faptul că în cel mai scurt timp va fi promovat în cadrul Unităţilor de Primiri Urgenţe un formular pe care îl completează medicii când declară pacienţii care inhalează substanţe toxice.

„Acel formular va permite medicilor ca atunci când se prezintă cineva în unitate de primiri urgenţe cu această simptomatologie să poată să anunţe”, explică ministrul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO