Eveniment

Ministerul Sănătăţii: Starea bărbatului din Maramureş, infectat cu virusul Covid-19, s-a ameliorat

Ministerul Sănătăţii: Starea bărbatului din...

Autor: Departamentul Social

29.02.2020, 17:39 78

Ministerul Sănătăţii a anunţat, sâmbătă după-amiaza, că starea bărbatului din Maramureş, infectat cu virusul Covid-19, s-a ameliorat, iar starea lui este stabilă. De altfel, reprezentanţii Ministerului anunţă că starea de sănătate a celor 3 persoane purtătoare de virus este bună.

„Starea de sănătate a celor trei persoane identificate pe teritoriul României ca fiind purtătoare a virusului COVID-19 (coronavirus) este, în continuare, bună. Problemele medicale prezentate la internare de bărbatul originar din Maramureş s-au ameliorat şi starea sa este stabilă”, au transmis reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Bărbatul de 45 de ani din Maramureş este internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca. Prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, spunea vineri că starea acestuia este „relativ bună”. „A fost internat în secţia clinică pe circuitul separat cu diagnostic de pneumonie interstiţială, cu manifestări de astenie, dificultăţi respiratorii uşoare la efort în cazul deplasării, starea generală de sănătate fiind relativ bună, fără elemente de gravitate”, a spus Abrudean.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au mai anunţat că în România sunt în carantină 52 de persoane şi alte 8796 sunt în izolare la domiciliu.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 135 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, cele mai multe, 26, din Bucureşti, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO