Eveniment

Ministerul Sănătăţii: Vaccinurile anti-COVID-19 disponibile în România permit donarea de sânge imediat după vaccinare

 Ministerul Sănătăţii: Vaccinurile anti-COVID-19...

Autor: Andreea Tobias

16.01.2021, 18:06 327

Vaccinurile împotriva COVID-19 disponibile în România în acest moment, Pfizer BioNTech Moderna, permit donarea de sânge imediat după vaccinare, fără o perioadă de aşteptare, transmite Ministerul Sănătăţii.

Vaccinurile împotriva COVID-19 disponibile în România în acest moment, Pfizer BioNTech Moderna, permit donarea de sânge imediat după vaccinare, fără o perioadă de aşteptare, arată Ministerul Sănătăţii.

România dispune acum de vaccinurile împotriva COVID-19 bazate pe tehnologia ARN-ului mesager.

„Molecula de ARN mesager nu prezintă potenţial infecţios şi este înlăturată din organism odată ce şi-a îndeplinit scopul, acela de a produce proteina Spike care declanşează răspunsul imun. Chiar dacă suntem în mijlocul unei pandemii, nevoia de sânge a spitalelor rămâne constantă, şi de aceea este bine să donăm sânge dacă îndeplinim condiţiile obişnuite pentru a deveni donatori”, adaugă sursa citată.

Există posibilitatea programării de la distanţă pentru donarea de sânge, telefonic, prin email sau prin intermediul unor aplicaţii mobile precum Donorium.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO