Eveniment

Miniştrii Sănătăţii din G7 condamnă atacurile asupra unităţilor sanitare din Ucraina

Miniştrii Sănătăţii din G7 condamnă atacurile...

Autor: Mediafax

23.03.2022, 17:42 38

Miniştrii Sănătăţii din G7 condamnă atacurile asupra unităţilor sanitare din Ucraina şi susţin că acestea reprezintă o încălcare a Dreptului Internaţional Umanitar.

Într-o declaraţie comună cu miniştrii sănătăţii din G7, secretarul american al Sănătăţii şi Serviciilor Umane, Xavier Becerra, a condamnat atacurile armatei ruse asupra unităţilor sanitare şi a lucrătorilor din domeniul sănătăţii din Ucraina.

„Direcţionarea intenţionată a atacurilor asupra civililor şi a infrastructurii civile, inclusiv asupra unităţilor şi lucrătorilor din domeniul sănătăţii, încalcă Dreptul Internaţional Umanitar. Sănătatea trebuie să rămână o prioritate, lucrătorii din domeniul sănătăţii fiind protejaţi astfel încât să poată oferi îngrijiri de urgenţă pentru a salva vieţi, iar sistemele şi facilităţile de sănătate trebuie să fie protejate astfel încât să rămână accesibile tuturor celor care au nevoie de ele", au afirmat miniştrii sănătăţii în declaraţia preluată de CNN.

Demnitarii au avertizat că sistemul de sănătate ucrainean este supus unei „presiuni semnificative" şi au declarat că sunt îngrijoraţi în legătură cu capacitatea organizaţiilor umanitare de a furniza ajutor medical celor care au nevoie.

12 persoane au fost ucise şi 34 de persoane au fost rănite în cel puţin 43 de atacuri asupra unităţilor sanitare din Ucraina, a declarat săptămâna trecută directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO