Eveniment

Ministrul Agriculturii Petre Daea răspunde nervos unui parlamentar: V-a intrat cormoranul în cap? Înseamnă că a avut succes!

Ministrul Agriculturii Petre Daea răspunde nervos unui...

Autor: Maria Stan

12.02.2019, 13:50 693

Un dialog aprins a avut loc, la adoptarea bugetului ministerului Agriculturii, între ministrul Petre Daea şi deputatul PNL Florin Roman pe tema cormoranilor. În timp ce ministrul încerca să explice de ce cormoranul este duşmanul pisciculturii, liberalul îi cerea lui Daea să se calmeze.


Vă rădăm în continuare dialogul dintre ministrul Agriculturii şi deputatul PNL Florin Roman pe cormorani de la dezbaterile pe adoptarea raportului pentru bugetul alocat ministerului Agriculturii.

Florin Roman: Dl ministru, nu v-am auzit să spuneţi nimic despre cormorani!

Petre Daea: V-a intrat cormoranul în cap? Înseamnă că a avut succes! Nu dăm bani pentru cormorani. Nu, nu. (...) E o problemă destul de importantă. România, românii, mănâncă, astăzi, mai puţin peşte din suprafaţa decât cormoranii. Iar dvs. aici aveţi un mare rol ca parlamentar, pentru că există în Parlamentul României, o modificare a anexei... Numai puţin, pentru că e bine să ştiţi, pentru a putea gestiona votul în Parlament. Deci este duşmanul numărul unul al pisciculturii şi România deţine şi înainte de 89 şi după 89. Ar fi trebuit să existe o politică de stat pentru dotarea pisciculturii în domeniu. Iar...

Florin Roman: Nu mai arataţi domne aşa cu degetul. Opriţi-vă!

Petre Daea: Nu, nu. Cormoranii.

Florin Roman: Nu vă enervaţi!

Petre Daea: Nu, nu!”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost chemat, la sfârşitul lunii ianuarie, în Comisia pentru pescuit din Parlamentul European, pentru a prezenta priorităţile pe care România le are în domeniul pescuitului în mandatul preşedinţiei Consiliul Uniunii Europene.

"A se vedea populaţiile de cormorani. (...) Cormoranii în România fac baie în piscine, nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât", a spus Daea, la Bruxelles.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO