Eveniment

Ministrul agriculturii spune că pregăteşte taxarea inversă la legume

Ministrul agriculturii spune că pregăteşte taxarea inversă la legume

Valeriu Tabără, ministrul agriculturii

Autor: Liviu Iancu - Mediafax

06.06.2011, 23:32 584

România va solicita Comisiei Europene (CE) aplicarea taxăriiinverse şi la legume, după ce executivul european a aprobat aceastămăsură pentru cereale, a declarat ministrul agriculturii ValeriuTabără.

"După cereale, pasul următor va fi taxarea inversă la legume", aspus Tabără. Guvernul a decis să aplice taxarea inversă la cerealeşi plante tehnice începând cu 1 iunie 2011 şi pentru circa doi ani,premierul Emil Boc susţinând că această măsură, pentru care au fostobţinute toate avizele UE, reprezintă una dintre cele mai eficientemetode de combatere a evaziunii fiscale.

Ministerul Finanţelor a anunţat în vara anului trecut că asolicitat o derogare de la CE privind aplicarea TVA prin taxareainversă pentru livrările de bunuri din interiorul ţării la cereale,plante tehnice, legume, fructe, carne, zahăr, făină, pâine şiproduse de panificaţie. Potrivit ministrului finanţelor, taxareainversă la cereale şi plante tehnice va genera venituri bugetaresuplimentare de 240 milioane lei în acest an şi de 410 milioane leianul viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO