Eveniment

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, speră ca liderii europeni să negocieze un nou acord Brexit cu viitorul premier: Eşecul Brexit a pus această ţară în mare pericol

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, speră ca...

Autor: Andrei Vacaru, Mediafax

10.06.2019, 17:41 307

Jeremy Hunt, unul dintre candidaţii pentru ocuparea funcţiei de premier al Marii Britanii şi actualul ministru de Externe, a declarat luni că speră că liderii europeni vor negocia un nou acord referitor la Brexit cu viitorul prim-ministru, potrivit Reuters.

„Eşecul nostru în ceea ce priveşte Brexit a pus această ţară şi partidul nostru în mare pericol. Modelul de conducere pe care îl propun se bazează pe un adevăr simplu: fără Brexit nu va exista un guvern conservator şi poate nici Partidul Conservator”, a spus Hunt.

„Dacă vrem să avem un Acord, va trebui să negociem serios cu oficialii de la Bruxelles. Din ce am discutat cu liderii europeni, îmi este clar că putem ajunge la o înţelegere, însă ei aşteaptă să venim cu propuneri”, a adăugat acesta.

Jeremy Hunt a mai adăugat că dacă va deveni premier va propune creşterea cheltuielilor destinate domeniului apărării. „Cu o Rusie din ce în ce mai agresivă şi o Chină din ce în ce mai autocratică, mă angajez să cresc procentul din PIB pe care îl alocăm pentru apărare”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO