Eveniment

Ministrul britanic de Finanţe anunţă creşterea impozitării firmele de petrol şi gaze cu 10%. Companiile din energie vor trebui să plătească impozite pe profit de 45%

Ministrul britanic de Finanţe anunţă creşterea...

Autor: Mediafax

17.11.2022, 17:42 436

Ministrul britanic de finanţe Jeremy Hunt a anunţat joi că guvernul va majora o taxă pe profit pentru firmele de petrol şi gaze şi o va extinde la firmele producătoare de energie, în încercarea de a strânge bani pentru a acoperi o neccesarul finanţelor publice, scrie Reuters.

Hunt a declarat că taxa va fi majorată la 35%, de la nivelul actual de 25%. De asemenea, se va aplica şi producătorilor de electricitate, care vor plăti 45% de la 1 ianuarie.

Creşterea preţurilor la petrol şi gaze în urma invaziei Rusiei în Ucraina a dus facturile la energie ale gospodăriilor la niveluri record, declanşând cea mai gravă criză a costului vieţii din Marea Britanie din ultimele generaţii.

În prezent, costul de producţie a energiei electrice de la centralele pe gaz este, de obicei, punctul de referinţă pentru stabilirea preţului angro al energiei electrice, care ajută la determinarea sumei pe care oamenii o plătesc pentru energia lor.

Acest lucru înseamnă că producătorii de energie regenerabilă, cum ar fi energia eoliană sau solară şi centralele nucleare, pot beneficia de preţuri en-gros ridicate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24