Eveniment

Ministrul chinez de externe: China se află de partea corectă a istoriei, iar timpul o va spune

Războiul din Ucraina. Ministrul chinez de externe: China se află de partea corectă a istoriei,  ar timpul o va spune

Autor: Gabriel Negreanu

20.03.2022, 14:43 3591

China se află de partea corectă a istoriei în ceea ce priveşte criza ucraineană, iar timpul o va spune, a declarat ministrul chinez de externe Wang Yi, relatează Reuters.

"China nu va accepta niciodată nicio constrângere sau presiune externă şi se opune oricăror acuzaţii şi suspiciuni nefondate la adresa Chinei", a declarat Wang reporterilor sâmbătă seara, potrivit unui comunicat publicat duminică de ministerul său.

Comentariile lui Wang au fost făcute după ce preşedintele american Joe Biden l-a avertizat vineri pe omologul său chinez, Xi Jinping, cu privire la "consecinţe" dacă Beijingul va acorda sprijin material invaziei Rusiei în Ucraina.

În timpul convorbirii video, Xi i-a spus lui Biden că războiul din Ucraina trebuie să se încheie cât mai curând posibil şi a cerut naţiunilor NATO să poarte un dialog cu Moscova. Cu toate acestea, el nu a atribuit vina Rusiei.

Wang a declarat că cel mai important mesaj transmis de Xi a fost că Beijingul a fost întotdeauna o forţă pentru menţinerea păcii mondiale.

"Am fost întotdeauna pentru menţinerea păcii şi pentru a ne opune războiului", a spus Wang, reiterând că ţara sa va face judecăţi independente.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO