Eveniment

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici, după ce Legea Pensiilor a fost respinsă: Sunt bani pentru pensii şi pentru recalculare

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici, după ce Legea...

Autor: Nicolae Oprea, Mediafax

19.06.2019, 18:12 142

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, că pensiile nu sunt în pericol, iar recalcularea acestora se va desfăşura în continuare, chiar dacă Legea Pensiilor a fost respinsă miercuri în Senat. Teodorovici mai spune că Legea va fi aprobată la Camera Deputaţilor.

„Recalcularea pensiilor se derulează în continuare fără nicio sincopă şi să nu uităm că există şi o a doua cameră, care este decizională, Camera Deputaţilor, acolo se va regla acest lucru, astfel încât Legea să fie aprobată de Parlament”, a declarat, miercuri, Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor.

Ministrul mai precizează că pensiile nu sunt în pericol, iar punctul de pensii se va majora de la 1 septembrie, aşa cum era programat.

„Pensionarii trebuie să înţeleagă foarte clar că bani pentru pensii există, că bani pentru creşterea punctrului de pensie de la 1 septemebrie există, recalcularea se face în continuare, chiar dacă la Senat votul a respins această lege (...) Au fost multe exemple de legi respinse într-o cameră şi aprobată în cealaltă cameră”, mai spune Teodorovici.

Legea privind sistemul public de pensii, reexaminată ca urmare a deciziei de neconstituţionalitate a CCR, a fost respinsă, miercuri, în Senat, ca urmare a neîntrunirii numărului necesar de voturi. Senatorii au votat 67 "pentru" iar 22 s-au abţinut.

Legea privind sistemul public de pensii nu a întrunit, miercuri în plenul Senatului, numărul necesar de voturi pentru a trece. Legea a fost reexaminată ca urmare a deciziei de neconstituţionalitate a CCR.

Astfel, 67 de senatori au votat "pentru", 22 s-au abţinut, numărul necesar pentru trecerea legii în Senat, fiind de 68.

Preşedintele şedinţei de Senat a declarat că din cauza lipsei unui senator, în urma demisiei lui Traian Băsescu, nu a fost obţinut acest număr.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO