Eveniment

Ministrul de Finanţe Florin Cîţu, despre mărirea cu 10% a pensiilor: Este o propunere pe care o facem noi

Ministrul de Finanţe Florin Cîţu, despre mărirea cu 10% a pensiilor: Este o propunere pe care o facem noi

Autor: Laura Buciu

11.07.2020, 18:28 623

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a admis, sâmbătă, că pensiile vor fi majorate cu 10 la sută în acest an. „Este o propunere pe care o facem noi în contextul acestea, cu criză la nivel global”, a spus Cîţu.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat, sâmbătă, la TVR, întrebat dacă rămâne stabilit că pensiile vor creşte cu 10 la sută anul acesta că „este o propunere pe care o facem noi”.

„Este o propunere pe care o facem noi în contextul acesta, cu criză la nivel global, cu deficit de 24% în SUA, economii care se prăbuşesc cu 11 procente în toate Europa, şomaj în creştere. În tot acest context noi venim şi facem un efort uriaş pentru a creşte, totuşi, pensiile în acest an cu cât se poate. Riscurile sunt foarte mari, e foarte uşor să cădem, să pierdem tot ce am construit”, a spus Cîţu.

Ministrul a spus că dacă se va merge pe panta populismului „vom pierde totul foarte rapid şi nu numai că nu vom avea bani de pensii şi salarii anul viitor. Va fi mult mai greu decât în 2008, 2009, 2010”.

AFACERI DE LA ZERO