Eveniment

Ministrul de Interne: Dacă Diaconescu avea de transportat sacii cu euro, solicita maşini de la MAI

Ministrul de Interne: Dacă Diaconescu avea de transportat sacii cu euro, solicita maşini de la MAI

Autor: Laura Mitran, Valentin Anghel

01.10.2012, 15:39 775

Întrebat dacă Diaconescu a solicitat serviciile Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) pentru luni, ministrul a spus că el nu face parte din "telenovela Dan Diaconescu", care, "probabil, astăzi (luni - n.r.) o să se încheie".

"Ca să fac o glumă (...) dacă avea de transportat saci cu euro astăzi, solicita maşini care pot să execute un astfel de transport", a spus Duşa.

Ministrul a mai spus că va face comentarii despre Oltchim după încheierea acestui "episod". "Când o să se termine acest episod, probabil o să fac şi eu comentarii, dar care să vizeze strategia Oltchim, nu ce face Dan Diaconescu", a spus Duşa.

Negocierile dintre Dan Diaconescu şi Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) pe tema privatizării combinatului Oltchim Râmnicu-Vălcea (OLT) sunt din nou suspendate, întrucât patronul OTV nu a prezentat dovada că dispune de banii pentru cumpărarea acţiunilor.

Negocierile dintre cele două părţi au fost întrerupte sâmbătă şi duminică, dar au fost reluate luni, la ora 9.00.

La ora 11.00, Diaconescu a declarat, la ieşirea din sediul Ministerului Economiei, că discuţiile sunt întrerupte.

Diaconescu a declarat, sâmbătă, că va aduce luni trei milioane de euro, "în saci", pentru plata salariilor angajaţilor Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) şi că a prezentat OPSPI o variantă de finanţare a companiei cu 91 milioane dolari, cu sprijinul Eximbank.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO