Eveniment

Ministrul Economiei, Virgil Popescu: Vom suplimenta schema doi a granturilor pentru capital de lucru, iar programul Electric Up va începe în două săptămâni

Ministrul Economiei, Virgil Popescu: Vom suplimenta...

Autor: Ramona Cornea

30.10.2020, 16:21 917

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a confirmat că fondurile pentru granturile de capital de lucru vor fi suplimentate, iar plăţile granturilor vor începe în cursul lunii noiembrie. În şedinţa de guvern de miercuri, ministrul Virgil Popescu declara că ministerul pe care îl conduce analizează suplimentarea bugetului pentru această linie de finanţare datorită interesului imens din partea companiilor.

”Da, vom suplimenta schema doi a granturilor pentru capital de lucru în aşa fel încât aproape toţi întreprinzătorii care au aplicat să beneficieze de acest capital de lucru. Este nevoie de infuzie de bani în economie. Poate nu a fost cea mai bună schemă, nu poate mulţumi pe aproape toată lumea, dar vrem ca aproape toţi care depus să beneficieze de aceşti bani. Ministrul Fondurilor Europene a promis că va găsi aceşti bani. În cursul lunii noiembrie vrem să facem plăţile pentru antreprenori. Banii se vor primi online de la bănci”, a declarat Virgil Popescu în cadrul evenimentului „Topul Naţional al Firmelor Private din România”, organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

Ministrul Economiei a adăugat că programul Electric Up va începe în două săptămâni.

”IMM-urile sunt un pilon important ai economiei româneşti. O să aveţi în două săptămâni programul Electric Up, de care aveţi nevoie, prin care puteţi lua un grant de 100.000 de euro maxim, puteţi instala 100 de KW la dumneavoastră, pe acoperişul halei dumneavoastră. Poate că nu sunt suficienţi, dar 100 kW este maximum pe care legislaţia română îl permite în momentul de faţă pentru a nu avea nevoie de autorizaţie şi ne dorim să acceseze acest program cât mai mulţi întreprinzători români”, a mai spus Virgil Popescu.

Prin schema de ajutor de minimis Electric Up, IMM-urile din domeniul HoReCa pot accesa o finanţare nerambursabilă în valoare de maxim 100.000 de euro pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice şi a staţiilor de încărcare. Bugetul programului va fi de 476 milioane lei (circa 100 milioane euro), care ar ajunge pentru aproximativ 1.000 de firme beneficiare.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO