Eveniment

Ministrul Educaţiei anunţă ce şcoli vor face cursuri online începând de săptămâna viitoare

Ministrul Educaţiei anunţă ce şcoli vor face cursuri...

Autor: Mediafax

10.01.2022, 17:42 2359

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că toate unităţile de învăţământ în care rata de vaccinare este sub pragul de 60%, aflate în localităţi cu incidenţa peste 3 la mie, vor face cursuri online începând de săptămâna viitoare. 

Ministrul Cîmpeanu a oferit exemplul oraşului Bucureşti unde cele mai multe şcoli au depăşit rata de vaccinare de 60%, iar celelalte se află aproape de nivelul menţionat.

„În Bucureşti din cele 655 de unităţi de învăţământ, la ultima raportare 57 de unităţi erau sub 60%, unele destul de aproape de 60%. Este suficient ca o singură persoană pe parcursul acestei săptămâni, angajată a acelei şcoli să se vaccineze pentru a depăşi pragul de 60%”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Conform procedurii, modul de organizare a cursurilor este stabilit în fiecare zi de vineri.

„Dacă însă în ziua de luni cu raportare la ziua de vineri nu va fi depăşită rata de vaccinare de 60% şi localitatea are o incidenţă de peste 3 la mie, din păcate în acea şcoală luni cursurile încep online. Până vineri mai vedem ce se poate face”, a precizat Cîmpeanu.

În prezent, circa 3.000 de unităţi de învăţământ din România au o rată de vaccinare de sub 60%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO