Eveniment

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, anunţă cum se va finaliza anul şcolar şi cum se ţin examenele: Evaluarea Naţională va începe pe 15 iunie, iar examenul de Bacalaureat va începe cu probele scrise, pe 22 iunie

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, anunţă cum se va...

Autor: Ramona Cornea

27.04.2020, 16:25 1812

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, afirmă că Evaluarea Naţională va începe pe 15 iunie, iar examenul de Bacalaureat va începe cu probele scrise, pe 22 iunie. Evaluarea Naţională va începe pe 15 iunie, iar examenul de Bacalaureat va începe cu probele scrise, pe 22 iunie.  Grădiniţele, şcolile şi universităţile nu se vor redeschide în acest an şcolar, iar elevii vor avea mediile încheiate până în data de 12 iunie.

”Evaluatea Naţională şi Bacalaureatul se vor desfăşura în conformitate cu noua programă şi respectând programarea anterioară. Evaluarea Naţională va începe 15 iunie, iar Bacalaureatul va începe cu probele scrise, pe 22 iunie şi va continua cu probele pentru competenţe. Examenele de titularizare, definitivat sau cele pentru grade se vor desfăşura cu respectarea măsurilor de siguranţă şi vom comunica modalitatea şi calendarele. Toate măsurile luate respectă recomandările medicilor. Obiectivele noastre sunt încheierea cu bine a situaţiei şcolare, iar examenele să se desfăşoare în siguranţă şi în conformitate cu legea”, a declarat Monica Anisie.

Pentru copiii care nu au acces la tehnologie pentru a continua cursurile online, unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare vor veni cu resursele necesare.

”Priorităţile Ministerului Educaţiei sunt de a asigura cadrul necesar pentru terminarea anului. Cursurile rămân suspendate, însă continuă învăţarea asistată de tehnologie până pe data de 12 iunie. Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, şcolile şi inspectoratele şcolare vor transmite resurse şi sarcini de lucru. Ministerul Educaţiei va elabora ghiduri pentru fiecare disciplină astfel încât unele conţinutul pierdut să fie recuperat anul viitor. Mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative sau note, iar tezele nu se vor mai susţine. Vom încheia cu bine anul şcolar”, a adăugat ministrul Educaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO