Eveniment

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie: Probele scrise ale evaluării naţionale şi ale examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie: Probele scrise ale...

Autor: Ramona Cornea

07.04.2020, 14:41 168

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, afirmă că probele scrise ale evaluării naţionale şi ale examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie, în funcţie de data la care se vor relua cursurile şcolare.

”Data exactă a reluării cursurilor se va stabili în funcţie de evoluţia pandemiei de COVID-19, precum şi de măsurile anunţate de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor în învăţământul preuniversitar şi universitar după încetarea stării de urgenţă. În funcţie de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale evaluării naţionale şi ale examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie”, a declarat Monica Anisie.

De asemenea, programa de examen pentru evaluarea naţională şi examenul de Bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea de anul acesta, spune ministrul.

Monica Anisie a mai spus că situaţia şcolară a elevilor se va încheia cu minimum două note la care se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul, iar admiterea la facultate se va ţine după susţinere examenul de Bacalaureat. 

Creşele, grădiniţele, şcolile primare şi gimnaziale, liceele şi şcolile profesionale şi-au întrerupt cursurile începând din 11 martie, în contextul răspândirii noului COVID-19, după cum a decis Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO