Eveniment

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu: Ore remediale în tabere de vară

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu: Ore remediale în...

Autor: Cosmin Pirv

22.05.2021, 12:01 71

Sorin Cîmpeanu a declarat sâmbătă că Ministerul Educaţiei susţine organizarea în luna august a taberelor de vară în care să se poată organiza ore remediale.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu susţine că luna august este una de vacanţă, „binemeritată în egală măsură pentru cadre didactice şi elevi”.

„Totuşi, acolo unde se va dori, din partea şcolii, din partea profesorilor, din partea elevilor şi cu acordul părinţilor, se vor organiza evenimente de genul tabără de vară, pe parcursul cărora se vor putea organiza ore remediale. Este însă un lucru pe care Ministerul Educaţiei îl susţine acolo unde vor exista iniţiative locale”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a anunţat că, potrivit ultimelor date, 270 de elevi sunt raportaţi cu Covid, din totalul celor peste 2,7 milioane care au putut merge la şcoală.

„Este vorba de un procent de 1 la 10.000 la nivel naţional. În Bucureşti avem un număr de peste 40 de infectări din totalul elevilor care învaţă în Bucureşti. Deci procentul este mult sub cel naţional, sub rata de infectare la nivel naţional, care este de circa 0,7. În sistemul de educaţie este de 1 la 10.000”, a mai spus Cîmpeanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO