Eveniment

Ministrul energiei şi ministrul mediului vin la ZF Power Summit 2021, 23-24 februarie. Fără un minister energie-mediu, ce politici comune au cele mai importante entităţi în tranziţia energetică?

Ministrul energiei şi ministrul mediului vin la ZF Power...

Autor: Roxana Petrescu

16.02.2021, 00:07 367

Virgil Popescu, ministrul energiei, şi Barna Tánczos, ministrul mediului, participă la ediţia aniversară a ZF Power Summit 2021 pentru a vedea care sunt proiectele comune pe care cele două entităţi le pot dezvolta astfel încât România să beneficieze cât mai mult din tranziţia energetică.

Neutralitatea climatică ţintită de UE pentru 2050 ca rezultat al tranziţiei energetice nu se poate atinge fără proiecte energetice construite în parteneriat cu autorităţile de mediu. În acest context, în cadrul celei de-a zecea ediţii a ZF Power Summit, cel mai important eveniment organizat de platforma media a ZF dedicat în exclusivitate temelor energetice, Virgil Popescu, ministrul energiei, şi Barna Tánczos, ministrul mediului, şi-au confirmat prezenţa într-o dezbatare specială.

Care sunt activele cu care România porneşte pe drumul tranziţiei energetice?

Ce facem pentru a dezvolta rapid o industrie locală capabilă să furnizeze soluţii pentru tranziţia energetică astfel încât să nu devenim doar un importator de tehnologie?

Care sunt oportunităţile de creştere, dar şi finanţările pe care se bazează România, al doilea cel mai mare producător de gaz al UE, în tranziţia energetică?

Care sunt direcţiile comune de investiţii în domeniul energie-mediu? Cum va arăta mixul energetic local la finalul acestei tranziţii?

Care sunt industriile care vor avea cel mai mult de lucru pe partea de decarbonizare? Ce cadru de sprijin există în acest context?

După un an cu totul excepţional, ZF Power Summit propune în 2021 o temă care poate accelera redresarea postpandemie: cum devine tranziţia energetică noul val de creştere pentru România? Cei mai în măsură oameni să răspundă la această întrebare şi-au confirmat deja prezenţa.

Frans Timmermans, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, cel care conduce de la cel mai înalt nivel realizarea şi implementarea Green Deal şi a directivelor care vor asigura neutralitatea climatică la nivelul anului 2050 în UE, va deschide ediţia de anul acesta a ZF Power Summit. De asemenea, Christian Kettel-Thomsen, vicepreşe­dintele Băncii Europene pentru Investiţii, participă la cea de-a zecea ediţie a ZF Power Summit pentru a expune viziunea băncii, unul dintre finanţatorii cheie ai energiei locale, pe termen lung.

Evenimentul va avea loc în perioada 23-24 februarie, într-un format hibrid, care va include intervenţii în exclusivitate, interviuri one on one, dar şi dezbateri online, rezultând un concept interactiv care respectă toate regulile de siguranţă impuse.

Timp de un deceniu, ZF Power Summit a adunat sute de lideri şi mii de participanţi în jurul dezbaterilor sale, a intuit tendinţe, a generat controverse şi a dovedit necesitatea discuţiilor deschise în jurul unui subiect care ne priveşte pe toţi, energia, în toate formele ei.

Cu direcţiile potrivite şi investiţiile corecte, tranziţia energetică are în ea energia de a deveni un motor de dezvoltare, după cel din auto. Va şti România să-şi joace cărţile?

Aflaţi la ZF Power Summit 2021, un eveniment cu o structură nouă, perfect adaptată actualelor condiţii.

De zece ani, totul despre energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO