Eveniment

Ministrul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse face anunţul: Guvernul va aproba în curând ajutoare pentru creşterea natalităţii

Ministrul  Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse...

Autor: Dorin Oancea

26.07.2022, 09:25 87

Guvernul va aproba în curând hotărârea prin care este acordat un sprijin financiar cuplurilor sau persoanele singure pentru a efectua procedurile necesare obţinerii unei sarcini, anunţă ministrul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse Gabriela Firea. 

„Anul acesta, acordăm acest ajutor pentru 2.500 de cupluri şi persoane singure, iar din 2023 vom sprijini, anual, 10.000 de cupluri sau persoane singure. Susţinem astfel tinerii care îşi doresc copii, dar nu îi pot avea din cauza infertilităţii. Am participat ieri la o întâlnire extrem de fructuoasă la Ministerul Muncii, unde am făcut paşi înainte în privinţa modului de implementare a acestui program social pentru creşterea natalităţii”, a scris Firea pe Facebook..

Ajutorul financiar primit de cuplurile şi femeile din România în vederea efectuării procedurilor de specialitate va fi de maximum 15.000 lei, pentru decontarea cheltuielilor necesare creşterii natalităţii.

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse va derula acest program social în parteneriat cu Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO