Eveniment

Ministrul Finanţelor anunţă măsuri de temperare a inflaţiei: „BNR a făcut o apreciere corectă”

Ministrul Finanţelor anunţă măsuri de temperare a...

Autor: Dorin Oancea

11.02.2022, 14:36 255

BNR a făcut o apreciere corectă în privinţa inflaţiei, a declarat vineri ministrul Adrian Câciu, într-o conferinţă de presă. 

Banca Naţională a prezentat vineri noul raport asupra inflaţiei, în care prognozează o creştere a indicatorului la 11,2% în cel de-al doilea trimestru al anului şi de 10.2% în trimestrul 3, conform Raportului asupra inflaţiei făcut public vineri. La finele anului inflaţia este estimată la 9,6%.

Ministrul spune că instituţia a lucrat în baza datelor de care dispune în prezent, dar a anunţat un pachet de măsuri menit să tempereze inflaţia. „Fac ceea ce ţine de Ministeerul Finanţelor pentru a veni cu măsuri care, pe de o parte, să reducă efectele din piaţă... şi să restructurăm cauzele care au dus la această inflaţie în lanţ. BNR a făcut o apreciere pe care o consider corectă”, a spus ministrul.

Câciu a spus că pachetul de măsuri, pentru care nu a oferit detalii, va fi finalizat la începutul lunii martie, urmând să fie discutat şi în zona politică. „Nu va fi o singură măsură,măsurile trebuie să fie într-un pachet care să vizeze efecte dar şi cauze. România are nevoie de investiţii în energie, are nevoie de producţie... Toate soluţiile sunt pe masă”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO