Eveniment

Ministrul Finanţelor despre creşterea pragului până la care pensiile nu sunt impozitate: Vom face o analiză, există posibilitatea creşterii acestui prag

Ministrul Finanţelor despre creşterea pragului până...

Autor: Dorin Oancea

27.07.2022, 12:58 44

Ministrul Finanţelor Adrian Câciu a anunţat miercuri că instituţia pe care o conduce şi Ministerul Muncii fac o analiză a impozitării sistemului de pensii, vorbind de posibilitatea creşterea pragului până la care pensiile sunt scutite de impozit. 

În prezent respectivul prag este stabilit la 2.000 de lei. „Sistemul public de pensii nu este impozitat până la valoarea de 2.000 de lei. Lucurile aşa vor rămâne, analizăm să vedem dacă această valoare neimpozabilă poate fi crescută, având în vedere că această scutire de impozit a intervenit în anul 2017, între timp, lucrurile au evoluat din perspectiva inflaţiei”, a spus Câciu.

Ministrul spune că analiza invocată va fi discutată în coaliţia de guvernare, şi că „până în toamnă lucrurile vor fi lămurite”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO