Eveniment

Ministrul german de Externe: Este responsabilitatea lui Vladimir Putin să oprească războiul

Ministrul german de Externe: Este responsabilitatea lui...

Autor: Mihai Draghici

02.04.2022, 09:00 159

Guvernul Germaniei consideră că responsabilitatea opririi conflictului militar din Ucraina îi aparţine preşedintelui Rusiei, Valdimir Putin, cel care a iniţiat războiul, afirma Annalena Baerbock, ministrul de Externe de la Berlin.

"Este în mâinile lui Putin. El este cel care a început războiul fără niciun motiv. Iar acum este responsabilitatea lui să îl oprească", a declarat Annalena Baerbock, pentru postul de televiziune CNN.

"Realitatea brutală este că Putin a optat pentru a purta un război împotriva civililor, împotriva ordinii europene a păcii", a acuzat ministrul german de Externe.

Annalena Baerbock a justificat decizia Guvernului Olaf Scholz de a furniza asistenţă militară Ucrainei. "Oferim susţinere cu armament din Germania, ceea ce nu am făcut în trecut, deoarece realitatea s-a modificat atât de brutal. A trebuit să modificăm radical poziţia Germaniei deoarece Ucraina avea nevoie de sprijinul nostru. Am făcut tot posibilul pentru a evita acest război, dar a fost decizia lui Putin să facă exact invers, de aceea furnizăm acum armament Ucrainei", a argumentat Annalena Baerbock.

Ministrul german de Externe a notat că sancţiunile masive impuse de Occident "l-au izolat total" pe Vladimir Putin, subliniind însă că există în continuare legături energetice strânse între Rusia şi Europa care vor trebui oprite. "Problema pe care o ridicăm referitor la combustibilii fosili, la petrol şi energie, Europa este conectată cu Rusia, de aceea depunem zilnic eforturi pentru a reduce dependenţa de combustibilii fosili din Rusia", a explicat Annalena Baerbock.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO