Eveniment

Ministrul investiţiilor şi proiectelor europene: Am discutat despre prelungirea schemei de ajutor de stat ce vine cu granturi de până la 1 mil. euro pentru antreprenori

Ministrul investiţiilor şi proiectelor europene: Am...

Autor: Ramona Cornea

08.03.2022, 18:15 221
Dan Vîlceanu, ministrul investiţiilor şi proiectelor europene, afirmă că au fost discuţii la nivelul Comisiei Europene despre prelungirea schema de ajutor de stat pentru Acţiunea 4.1.1 prin care companiile pot primi granturi pentru investiţii de până la 1 mil. euro. 
 
”Rămâne în picioare termenul de 21 martie pentru Acţiunea 4.1.1, sunt depăşite toate etapele. Pe 21 martie avem apelul de proiecte care va fi deschis până vineri, 26 martie. Aşa cum ştiţi, tot ce scrie în ghid este public, este în dezbatere publică, nu s-a schimbat nimic. Am discutat la Bruxelles despre posibilitatea de a prelungi schema de ajutor de stat pentru Acţiunea 4.1.1 astfel încât să nu fim atât de strânşi cu timpul pentru a face evaluarea. Am trimis detaliile pentru a vedea dacă găsim o variantă să prelungim schema”, a declarat Dan Vîlceanu în cadrul unei conferinţe de presă. 
 
Acţiunea 4.1.1. „Investiţii în activiităţi productive“ este noua Măsură 3, care prevede granturi de investiţii pentru companii. Valoarea minimă a finanţării nerambursabile pe care o pot primi companiile va fi de 50.000 de euro, iar valoarea maximă este de 1 mil. euro, după cum a transmis Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Bugetul alocat este de 300 mil. euro din fonduri europene la care se adaugă 58,3 mil. euro fonduri de la bugetul de stat.
 
Măsura 3 pentru granturi pentru investiţii a fost una controversată: iniţial companiile ar fi trebuit să beneficieze de granturi cuprinse între 50.000 şi 200.000 de euro pentru proiecte de dezvoltare, însă Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului din România, instituţia care gestiona atunci această măsură, a primit sesizări de fraudă în aplicarea pe platforma dedicată acestui program.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO