Eveniment

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, despre legea atacată la CCR de Avocatul Poporului: Argumentele sunt legale

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, despre legea...

Autor: Andreea Traicu

06.01.2017, 12:11 115

Gestul Avocatului Poporului mi se pare un gest normal pentru că, din câte ştiu eu, dacă Avocatul Poporului, în legea care îl vizează, constată că există încălcări este obligat să sesizeze Curtea Constituţională.În acelaşi timp, am văzut şi eu purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale foarte agistat. Nu cred că are de ce să fie agitată, atâta timp cât dacă Avocatul Poporului constată că o lege este neconstituţională este un drept normal şi legal. Decizia pe care o va lua CCR şi apoi va fi transpusă în lege în Parlament este o decizie normal şi trebuie respectată.(…) "Sunt nişte argumente legale, din punctul meu de vedere. Eu aştept decizia CCR şi aceea este decizia care trebuie să fie apoi aplicată în lege", a declarat Florin Iordache.

Avocatul Poporului a sesizat, joi, CCR privind neconstituţionalitatea art. 2 din legea 90/2001, care nu îi permite lui Liviu Dragnea să fie membru al Guvernului din cauza condamnării definitive cu suspendare. Instituţia precizează că legea încalcă principiul echilibrului puterilor în stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO