Eveniment

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, şi-a delegat atribuţiile către un secretar de stat

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, şi-a delegat...

Autor: Firuta Flutur

02.02.2017, 12:09 41354

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, şi-a delegat atribuţiile către un secretar de stat, oficiali ai Ministerului Justiţiei declarând că măsura a fost luată pentru a nu bloca activitatea curentă a instituţiei, ministrul urmând a participa la dezbaterile pe buget.

Oficiali ai Ministerului Justiţiei au declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că ministrul Justiţiei, Florin Iordache, şi-a delegat atribuţiile unui secretar de stat pentru perioada 1-7 februarie.

Măsura a fost luată pentru a nu bloca activitatea curentă a instituţiei, secretarul de stat urmând a se ocupa de chestiunile curente, potrivit sursei citate.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, va fi prezent în Parlament, la dezbaterile pe buget.

Cine este Florin Iordache, ministrul Justiţiei şi protagonistul celui mai mare scandal politic din ultima perioadă

Florin Iordache, în vârstă 57 de ani, este căsătorit şi are un copil. A absolvit două facultăţi în cadrul Universităţii Craiova, Mecanică şi Drept. A urmat cursuri de masterat la Institutul Naţional de Administraţie şi la Universitatea Nicolae Titulescu din Bucureşti. Are cursuri postuniversitare la colegiul Naţional de Apărare şi la Institutul Diplomatic Român, având doctoratul în relaţii economice internaţionale.

În perioada 1985 - 1989, Florin Iordache a lucrat ca inginer la Fabrica de Mobilă Caracal, după Revoluţie fiind director al SAFAR S.F.6 Caracal, până în 1996, când a devenit viceprimar al oraşului. După patru ani în administraţia locală a devenit deputat, în prezent fiind la al cincilea mandat. A făcut parte din mai multe comisii de specialitate, inclusiv din cea juridică. Timp de câteva luni a fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, anterior fiind vicepreşedinte. În legislatura 2012-2016 a iniţiat 131 propuneri legislative, 36 fiind promulgate legi.

În cadrul PSD a fost preşedinte şi vicepreşedinte al organizaţiei Olt. Potrivit declaraţiei de interese, parlamentarul este vicepreşedinte al Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România şi arbitru la Curtea de Arbitraj Internaţional.

Potrivit declaraţiei sale de avere, parlamentarul deţine împreună cu soţia sa, fost judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) din România, un teren intravilan 450 de metri pătraţi şi o casă de 238 metri pătraţi în Bragadiru, cumpărate în 2009. Iordache are şi un autoturism Volkswagen Golf din 2013.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO