Eveniment

Ministrul Justiţiei lansează un apel către procurori: Urmăriţi banii din infracţiuni, nu doar infractorii

Ministrul Justiţiei lansează un apel către procurori:...

Autor: Adrian Bujoaică

20.05.2020, 10:12 62

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis un mesaj procurorilor care instrumentează dosare de infracţiuni informatice, prin care îi îndeamnă să foloseasă toate mecanismele internaţionale pentru a recupera prejudiciile financiare, conform unui comunicat transmis miercuri dimineaţa.

„Puneţi întotdeauna sintagma „follow the money” ca factor primordial în planurile de anchetă. Folosiţi toate mijloacele disponibile pentru a urmări şi recupera activele din jurisdicţia noastră naţională şi nu numai. Folosiţi facilităţile pe care le oferă legile noastre pentru a ajunge în jurisdicţii străine, inclusiv în cele offshore şi asiguraţi-vă că „infracţiunea se plăteşte”, se arată în comunicat.

Ministrul Justiţiei a precizat că sunt deja mai multe cazuri în care statul român a confiscat monede virtuale care au fost cumpărate din bani proveniţi din infracţiuni.

Declaraţiile au fost făcute la un eveniment online dedicat infracţionalităţii derulată în perioada epidemiei de COVID-19. Webinarul a presupus şi simularea unui atac informatic asupra unei instituţii implicate în combaterea epidemiei de coronavirus.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO