Eveniment

Ministrul Justiţiei: Sunt gata să plec. Nimeni nu este de neînlocuit

Ministrul Justiţiei: Sunt gata să plec. Nimeni nu este...

Autor: Mona Hera, Otilia Ciocan

10.06.2015, 11:56 236

El a mai spus că, oficial, nu i s-a cerut demisia din funcţie.

”Oficial, nu mi s-a cerut o asemenea demisie din partea premierului. Dacă mandatul meu ca ministru al Justiţiei a corespuns mandatului iniţial, preluat acum doi ani de zile, şi anume de a avea un raport de ţară mult mai bun decât până acum, de a contribui la creşterea încrederii în actul de justiţie, dacă ministrul Cazanciuc a făcut ceea ce legea îi permite să facă, această evaluare poate fi făcută de premier, poate fi făcută de Guvern şi dacă nu corespunde mandatului iniţial, evident că sunt gata să plec. Nimeni nu este de neînlocuit. Nu am avut asemenea discuţie cu premierul până în prezent”, a declarat Cazanciuc, la ieşirea de la şedinţa CSM, întrebat dacă i s-a cerut demisia din funcţia de ministru al Justiţiei.

Robert Cazanciuc a mai spus că nu i-a fost făcut niciun reproş pe chestiuni concrete şi că el crede că şi-a îndeplinit mandatul.

”Nu mi-a făcut nimeni un reproş în chestiuni concrete. Eu cred că mi-am îndeplit mandatul şi asta este o evaluare evident obiectivă, dar dacă lucrurile sunt văzute obiectiv altfel, sunt gata să plec”, a adăugat ministrul Justiţiei.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că i-a transmis o serie de reproşuri ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, arătând că acesta nu poate da ordine justiţiei, dar că trebuie să contribuie, alături de Parlament şi de CSM, la îmbunătăţirea sistemului judiciar şi evitarea unor erori şi abuzuri.

"I-am reproşat, dar nu o fac în public. Cred cu adevărat că ministrul nu trebuie să dea ordine justiţiei, dar trebuie să aibă un rol în a contribui, alături de Parlament şi CSM, la a îmbunătăţi un sistem - nu există un sistem perfect - şi la a evita pe viitor ca asemenea lucruri să se mai întâmple. ori aici cred că lucrurile sunt destul de clare: de ce trebuie să arestezi preventiv înainte să judece un judecător ? Nu vorbesc de criminali, violatori. Nu cred că doamna Rarinca era un pericol pentru societate", a spus Ponta la Antena 3, întrebat dacă are ceva să îi reproşeze ministrului pentru cazul Rarinca.

Senatorul social-democrat Daniel Savu a declarat luni seară, într-o emisiune televizată, că în şedinta Comitetului Executiv al PSD a fost cerută premierului Victor Ponta înlocuirea din funcţie a ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, din cauza prestaţiei slabe a acestuia din ultima perioadă.

Potrivit lui Savu, Ponta ar fi spus că nu îl schimbă pe Cazanciuc la acest moment, ci peste o săptămână.

De asemenea, deputatul PSD Cătălin Rădulescu a relatat, pentru Gândul, cum i-a cerut demisia lui Robert Cazanciuc în şedinţa Comitetului Executiv al partidului şi cum toţi colegii l-au aplaudat pentru această propunere. Potrivit acestuia, el a avansat numele senatorului Şerban Nicolae ca viitor ministru al Justiţiei.

Un alt nume avansat pentru portofoliul de la Justiţie este cel al lui Eugen Nicolicea (UNPR), actualul ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO