Eveniment

Ministrul Justiţiei trece la atac: Până luni voi redacta un proiect de sesizare a CCR pe un conflict între Guvern şi preşedinte

Ministrul Justiţiei trece la atac: Până luni voi...

Autor: Maria Stan

26.11.2018, 14:01 154

"Până luni, voi redacta un proiect de posibilă sesizare a Curţii Constituţionale pentru un conflict juridic de natură constituţională între Guvernul României şi preşedintele republicii pentru refuzul de revocare şi numire a miniştrilor propuşi. Nu înseamnă că s-a luat decizia. Înseamnă că la nivelul Ministerului Justiţiei, vom redacta acest proiect de posibilă sesizare a Curţii Constituţionale. În cursul zilei de luni îl vom prezenta, îl vom discuta şi apoi cei care au competenţele de a decide vor decide dacă vor sesiza Curtea cu un astfel de conflict. Posibila sesizare venind de la Guvern, parte a conflictului, adică sub semnătura doamnei premier", a anunţat Tudorel Toader, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD.

Ministrul Justiţiei a mai precizat că în şedinţă s-a discutat şi despre recomandările MCV. "În primul rând, în spaţiul public naţional şi european, se reia şi se discută în forme şi cu accente diferite, modul în care România înţelege să pună în aplicare recomandările din raportul MCV. Noi am făcut la Ministerul Justiţiei o analiză, o evaluare a raportului, considerente privind posibilele soluţii de urmat în opera de legiferare, astfel încât în limitele competenţelor de legiferare, în limitele constituţionale să vedem cum şi cât punem în aplicare respectivele recomandări. Noi avem la minister un astfel de material pe care îl vom dezvolta şi cel mai probabil în cursul zilei de vineri îl voi prezenta spre analiză şi decizie", a completat Toader.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu va lua o decizie în ceea ce priveşte cea de-a doua remaniere guvernamentală, privind portofoliile de la Transporturi şi Dezvoltare, decât după sărbătorile Centenarului şi data de 1 Decembrie. Premierul Viorica Dăncilă i-a propus pe Lia Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării şi pe Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO