Eveniment

Ministrul mediului anunţă că patru mari investitori vor să aducă în România 500 mil. euro

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Daciana Ilie

01.04.2013, 00:00 637

Ministrul mediului şi schimbărilor climatice Rovana Plumb anunţă că patru mari investitori, între care companii din Germania şi Austria, intenţionează să investească peste 500 de milioane de euro în România, în domenii precum industria auto, cea a lemnului sau resurse naturale.

„Avem o creştere a investiţiei care a fost propusă de către OMV de 150 de milioane de euro, la Suplacu de Barcău, şi mai avem şi alte propuneri în ceea ce priveşte industria lemnului şi energia alternativă“, a spus Rovana Plumb, la sfârşitul săptămânii trecute.

Printre acele companii care vor investi în România, Rovana Plumb a menţionat firma Michelin (care a anunţat că-şi mută operaţiunile din Grecia în România), dar şi o companie din Austria pe care nu a numit-o, care intenţionează să investească 150 de milioane de euro într-o fabrică de cherestea în judeţul Covasna. Este vorba despre grupul austriac Holzindustrie Schweighofer care, săptămâna trecută, a anunţat o investiţie într-o fabrică de cherestea, la Reci, judeţul Covasna.

În urmă cu aproximativ două săptămâni premierul Victor Ponta a anunţat, fără să ofere amănunte, că o mare companie germană din domeniul auto ar urma să  deschidă o fabrică în România. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO